Ob novem letu 2022

Spoštovani članice in člani Zgodovinskega društva Ljubljana!

Za nami sta leti, ki jih bomo – in naši zanamci – še mnogokrat obravnavali in preučevali. Ko smo lani ravno dobro postavili načrt dela in pripravili prva predavanja, so epidemične razmere prekinile naš tok, novi covidni val pa je prekinitev razpotegnil tudi na letošnje leto.
Starejša predavanja so dostopna na spletni strani ZDL, na kateri lahko tudi sicer spremljate utrip društva, in portalu slovenskega zgodovinopisja Zgodovina Slovenije – SIstory ter tako dostopna tudi širši javnosti.
V novem letu je pred nami volilni občni zbor, ko se bomo morali ozreti tudi v naše vrste in prihodnost in ali je dovolj, da društvo še naprej organizira le pestra mesečna predavanja ali pa naj se aktivneje vključuje v znanstveno inj strokovno življenje zgodovinarjev in ljubiteljev zgodovine. Obenem ste vabljeni, da s svojimi predlogi tudi sami sooblikujete vsebino delovanja društva.
Z upanjem in željo po izboljšanju in umirjanju splošnih razmer ter ponovnem snidenju ob naših tradicionalnih večerih v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, zremo v prihodnje leto in načrtujemo nova predavanja. Izzivov je dovolj, želja pa je, da bi bilo tudi volje, saj kot pravi angleški pregovor, kjer je volja, tam je pot.

Srečno in zdravo novo leto!

Predsednik ZDL

Tomaž Pavlin

Morda vam bo všeč tudi...